Salate reci

Reteta culinara Salata de icre de crap

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
laura_laurentiu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)"
 
Salata de icre e traditionala la mesele sarbatoresti, mai ales cand mesenii agreaza preparatele piscicole. E o salata care permite multe feluri de se

ingrediente

   icre de crap 200 de grame ulei de floarea soarelui 250 de mililitri lamaie 1 mica gris 2 linguri sare felii de lamaie
   capere
   ceapa verde fasiute fine de morcov pentru ornat

mod de preparare

Salata de icre e traditionala la mesele sarbatoresti, mai ales cand mesenii agreaza preparatele piscicole. E o salata care permite multe feluri de servire si ornare (tartine, ca umplutura a unor legume, montata cu posul pe felii de lamaie sau pe platou etc.). Am folosit pentru prepararea salatei icrele proaspete ale unui crap de Dunare. Mai intai, icrele se spala cu atentie si se curata de orice urma de pielita. Se sareaza cu aproximativ 1 lingurita de sare si se lasa la frigider. Se pun la fiert 100 de ml. de apa si cand dau in fiert se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana ce se ingroasa bine.




 




Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza cam 1 lingura de icre, restul se pun intr-un vas potrivit pentru mixer, impreuna cu grisul fiert, racit (imaginea 1). Se mixeaza pana cand se omogenizeaza grisul si icrele (imaginea 2), se adauga zeama de la 1/2 de lamaie si se incepe sa se toarne uleiul in fir subtire, mixand in permanenta, ca la maioneza. Compozitia se va lega si va creste (imaginea 3). Se adauga ceapa taiata foarte fin si restul icrelor (imaginea 4). Se mixeaza scurt, pentru a nu se sparge icrele adaugate mai pe urma, se potriveste gustul cu restul de zeama de lamaie si sare, daca mai e nevoie, si salata e gata. Se pastreaza la frigider, intr-un vas inchis, pana in momentul servirii (chiar si 2-3 zile).


O sugestie pentru o prezentare mai deosebita: se pune salata intr-un pos pentru ornare cu un varf stelat si se deseneaza pe un platou un peste, caruia i se pune un "ochi" dintr-o boaba de capere, se accentueaza "coada" si "inotatoarele" cu fasiute foarte fine de morcov si se garniseste platoul cu ceapa verde si felii de lamaie.

Incearca si Salata de sfecla rosie
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de crap" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate reci
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite