Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivore
Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivorelor nu prea mai avem ce face, in cazul oamenilor putem sa intervenim si sa-i lamurim sa manance legume de toate felurile, in toate formele. Sunt bune pentru sanatate, ne intaresc sistemul imunitar si, combinate atent, pot constitui mese grozave, uneori chiar si fara a fi acompaniate de carne (nu prea des, recunoasc). O mancare fara carne dar la care puteti lipi urgent, daca-i cazul, niste carne de vita, fiarta, o bucata de piept de pui, poate o bucata de ton – fie si din conserva – sau niste sunca cruda, e cea pe care v-o arat aici. Totul pleaca de la niste legume pe care le intalnim aproape zilnic: telina, morcovi, patrunjel, cartofi. Le curatati si le taiati in bucati mai mari ori mai mici, in functie de cum fierbe fiecare (morcovul in bucati mai mici, cartoful in bucati mai mari), le spalati bine si le puneti in apa race, cu sare, pe foc. Sub capac. In 17-20 de minute vor fi fierte toate legumele si vor avea consistenta potrivita. Le puneti intr-o strecuratoare si turnati peste ele apa rece, sa ramana ferme si sa se raceasca repede.
Cat timp fierb legumele, puteti face o maioneza simpla si acrisoara, dintr-un galbenus crud ( e important sa folositi oua proaspete, pe care neaparat le spalati inainte de folosire), o lingurita de mustar si 150 de mililitri de ulei de masline extravirgin. Puneti maioneza la rece pana fierb legumele. Dupa ce acestea au fiert si s-au racit, le taiati cubulete si le amestecati cu maioneza si cu cateva frunze de patrunjel. Daca vreti ca salata sa fie mai acra, adaugati o lingurita de otet balsamic. Puteti sa puneti si putin piper, nu se supara nimeni. La urma, puneti salata pe felii de paine HapiHap prajita si, daca simtiti ca v-ar placea, mai stropiti cu putin ulei de masline.
Alte salate recomandate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradE fara introducere doar asteapta sa fie savurati, un deliciu....
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de postIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii