Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivore
Iubesc legumele. Dar cine nu le iubeste? Stiu, copiii, o mare parte dintre adulti si cele mai multe dintre carnivore. Totusi, daca in cazul carnivorelor nu prea mai avem ce face, in cazul oamenilor putem sa intervenim si sa-i lamurim sa manance legume de toate felurile, in toate formele. Sunt bune pentru sanatate, ne intaresc sistemul imunitar si, combinate atent, pot constitui mese grozave, uneori chiar si fara a fi acompaniate de carne (nu prea des, recunoasc). O mancare fara carne dar la care puteti lipi urgent, daca-i cazul, niste carne de vita, fiarta, o bucata de piept de pui, poate o bucata de ton – fie si din conserva – sau niste sunca cruda, e cea pe care v-o arat aici. Totul pleaca de la niste legume pe care le intalnim aproape zilnic: telina, morcovi, patrunjel, cartofi. Le curatati si le taiati in bucati mai mari ori mai mici, in functie de cum fierbe fiecare (morcovul in bucati mai mici, cartoful in bucati mai mari), le spalati bine si le puneti in apa race, cu sare, pe foc. Sub capac. In 17-20 de minute vor fi fierte toate legumele si vor avea consistenta potrivita. Le puneti intr-o strecuratoare si turnati peste ele apa rece, sa ramana ferme si sa se raceasca repede.
Cat timp fierb legumele, puteti face o maioneza simpla si acrisoara, dintr-un galbenus crud ( e important sa folositi oua proaspete, pe care neaparat le spalati inainte de folosire), o lingurita de mustar si 150 de mililitri de ulei de masline extravirgin. Puneti maioneza la rece pana fierb legumele. Dupa ce acestea au fiert si s-au racit, le taiati cubulete si le amestecati cu maioneza si cu cateva frunze de patrunjel. Daca vreti ca salata sa fie mai acra, adaugati o lingurita de otet balsamic. Puteti sa puneti si putin piper, nu se supara nimeni. La urma, puneti salata pe felii de paine HapiHap prajita si, daca simtiti ca v-ar placea, mai stropiti cu putin ulei de masline.
Alte salate recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataMeniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.
Musuroi de cartita cu zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii