Ciupercile se taie cubulete,dar nu exagerat de marunte, pentru ca scad mult prin preparare. Ustroiul se da prin presa,sau se piseaza si se pune cu ule
Ciupercile se taie cubulete,dar nu exagerat de marunte, pentru ca scad mult prin preparare.
Ustroiul se da prin presa,sau se piseaza si se pune cu ulei de masline la calit, nu lasati sa devina auriu.
Cand ustroiul e putin prajit, se aduga ciupercile si basilikum si se lasa la calit.
Ciupercile vor lasa zeama, se lasa cam 5-10 min in zeama, sa fiarba putin,apoi se scurg si se mai lasa cateva minute la calit.
Se lasa la racit.
Creme Fraiche se amesteca cu sare,piper ,ceva verdeata (basulikum, patrunjel sau marar, sau o amestecatura din mai multe verdeturi).
Daca credeti ca ciupercile , nu sunt destul de ustroiate,mai puteti adauga aici, dat prin presa in amestecul de Creme Fraiche.
Se aduga 1-2 linguri de maioneza(eu am facut-o dintr-un ou mic,o lingurita de mustar si ulei de floarea soarelui).
Aceasta pasta vine peste ciuperci si se amesteca bine.
Se lasa la rece ,cel putin cateva ore, pentrua patrunde bine ustroiul si verdeturile, sarea, piperul.
Din aluat foietaj,se pot face pateuri de diferite forme.
Am taiat patratele: o parte din ele le-am gaurit cu o stea.
Le-am uns cu galbenus cu sare si le-am dat la cuptor.
Dupa ce s-au copt , am pus partea cu gaura deasupra celei fara.
Am umplut cu salata de ciuperci si steaua ramasa , am folosit-o pe post de capac.
Pofta buna!
Reteta Salata mea de ciuperci a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
salata de ciuperci cu masline,
Salata de ciuperci cu mujdei de usturoi,
Salata de ciuperci marinate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataPrimavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un...
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilieIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii