Specialitati

Reteta Paine cu oregano, rozmarin si cimbru

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cum se face Painea cu faina integrala"
 
• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 min pana veti vedea ca vor

ingrediente

8 portii

   faina de paine sau cozonac - 600 g + 100 g pentru framantat
   apa calduta - 354 ml
   drojdie proaspata - 40 g
   rozmarin macinat - 2 lingurite
   cimbru - 1 lingurita
   oregano - 2 lingurite
   ou - 1 buc
   fulgi de ovaz - 2 linguri
   sare - 1 lingurita
   zahar - 1 lingurita
   ulei de masline - 3 linguri

mod de preparare

• amestecati intr-un vas drojdia, apa calduta, sarea si zaharul si lasati cca 10 min pana veti vedea ca vor incepe sa scoata mici bule
• amestecati faina cu oregano, rozmarin si cimbru
• dizolvati drojdia cu apa, sarea si zaharul peste faina, oregano, rozmarin si cimbru si amestecati usor
• adaugati si uleiul de masline
• amestecati pana obtineti un aluat dens
• framantati cca 10 min, completand cu extra faina ca sa nu vi se lipeasca de degete
• umeziti usor vasul de la slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital, adaugati hartie de copt, astfel incat sa fie dispusa foarte bine in vas, si puneti aluatul inauntru (nu este nevoie sa il lasati la dospit)
• separati galbenusul de albus si ungeti painea cu galbenus
• peste aceasta adaugati fulgii de ovaz
• inveliti capacul de la slow cooker Crock Pot 4.7 L Digital intr-un prosop de bumbac, setati pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• dupa cca 1 ora si jumatate, intoarceti painea in vasul de Crock Pot, pentru a se rumeni si pe cealalta parte
• dupa cca 30 de min scoateti painea si lasati-o pe un tocator de lemn, acoperita cu un prosop, pentru cca 2 ore
• taiati-o si veti observa ca aveti o paine foarte aromata, satioasa, cu un miez consistent, nu atat de pufos ca-n cuptor, dar cu o crusta crocanta similara cu painile pe care le intalnim in restaurantele bavareze.
Pofta buna!
Incearca si Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu oregano, rozmarin si cimbru" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Specialitati

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.