Specialitati

Reteta Sarmalute cu afumatura si dovleac

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 7h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)"
 
• scurgeti bine varza si desprindeti cu grija foile, taindu-le cotorul (daca sunt prea lungi, taiati-le pe jumatate)

ingrediente

5 portii

   1 varza murata (pe care o lasati in apa fierbinte cu o seara inainte, la desarat)
   900 g carne tocata amestec vita si porc
   1 cescuta de orez (cca 100 g)
   100 g dovleac placintar
   200 g afumatura
   45 foi de dafin
   1 lingurita de boia afumata
   suc de rosii
   bacon sau pancetta
   ulei de floareasoarelui
   apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

• scurgeti bine varza si desprindeti cu grija foile, taindu-le cotorul (daca sunt prea lungi, taiati-le pe jumatate)
• daca varza inca este foarte sarata, spalati-o in 4-5 ape fierbinti
• taiati dovleacul cuburi mici sau dati-l pe razatoare
• taiati afumatura cuburi mici
• amestecati carnea tocata cu orezul, dovleacul si afumatura si asezonati cu sare (daca varza inca este sarata, renuntati a mai pune si in compozitie) si piper dupa gust
• rulati sarmalele
• tocati restul de varza ramas
• setati slow cooker-ul Crock-Pot 5,7 L Digital pe modul de temperatura "High", puneti putin ulei la baza si faceti un pat de varza tocata peste care adaugati putin piper negru si 2 linguri de bulion
• asezati sarmalele in slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital
• puneti inca un strat de varza tocata deasupra, alte 2 linguri de bulion si turnati pe langa apa fiarta pana acoperiti nivelul sarmalelor 
• lasati la gatit cca. 7 ore
• lasati sarmalele sa se mai raceasca, rulati-le in bacon sau in pancetta si prajiti-le intr-o tigaie preferabil de teflon (fara a adauga unt sau ulei), pana cand se rumenesc.

Observatii:
• mai mult ca sigur sarmalele reprezinta preparatul ideal pentru slow cooker Crock-Pot 5,7 L Digital – sunt patrunse perfect, iar tot procedeul de slow-cooking executat perfect rezulta in arome desavarsite.

Pofta buna!
Incearca si Rulada de muschiulet de porc cu bresaola, baby spanac si chorizo
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura si dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Specialitati

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.