Supe si ciorbe

Reteta Bors vietnamez de peste

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Bors de stevie"
 
• taiati inotatoarele pestilor cu ajutorul unei foarfece
• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte duri), trebuie sa-i

ingrediente

3 portii

   biban 10 cm - 6 buc
   corcoduse/ physalis - 1/2 cana
   lemongrass uscat - 2 lingurite (macinat sau zdrobit)
   caise verzi - 6 buc
   coaja rasa de la 1/2 lamaie
   rosii cherry - 250 g
   ceapa verde - 1 legatura
   cardamon negru - 1/2 buc
   taitei chinezesti - 100 g
   ardei iute - 1 buc (sau 2 in functie de cat de iuti sunt)
   ulei de masline calitativ - 2 linguri
   anason stelat - 2 buc
   coriandru proaspat / patrunjel - 1 legatura
   sare si piper - dupa gust
   apa fierbinte cca 2 litri

mod de preparare

• taiati inotatoarele pestilor cu ajutorul unei foarfece
• daca folositi pesti precum bibanul (cu solzi foarte duri), trebuie sa-i introduceti foarte putin (cca 30 sec) in apa clocotita si apoi sa le luati pielea cu tot cu solzi, folosind un cutit mic, dar ascutit – nu aruncati apa in care ati oparit pestele
• taiati lemongrass-ul felii foarte subtiri si introduceti-le intr-un mojar, unde le veti zdrobi pana devin pudra
• tocati marunt ceapa verde
• coaceti cardamonul in cuptor pana se umfla si devine putin rumen
• spargeti-l, scoateti jumatate din cantitatea de seminte si zdrobiti-le intr-un mojar
• introduceti rosiile, ceapa verde, corcodusele si ardeiul iute in vasul detasabil al slow cooker-ului Crock Pot 6L Sauté si sotati-le pe plita cu putin ulei de masline, la foc potrivit
• cand acestea s-au inmuiat, adaugati si pestii peste si rumeniti-i pe fiecare parte cca 1-2 min – aveti grija sa-i intoarceti cu grija, folosind o penseta sau un cleste micut pentru a preveni ruperea lor
• puneti cardamon macinat pe deasupra, stelutele de anason, sare, piper si coaja de lamaie
• tocati caisele cubulete si adaugati-le deasupra impreuna cu 2 litri din apa in care ati oparit pestele
• puneti vasul in slow cooker Crock Pot 6L Sauté si setati pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• intre timp tocati coriandrul sau patrunjelul proaspat
• puneti taiteii in castroane si peste acestia adaugati supa fierbinte – lasati cateva minute si serviti cu coriandru sau patrunjel proapat tocat.

Pofta buna!
Incearca si Supa de somon cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors vietnamez de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe si ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.