Sosuri albe

Reteta Fondue traditional

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
angelino postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala

ingrediente

   1 kg de amestec de branza
   3-4 catei de usturoi
   4 dl de vin alb
   AMIDON

mod de preparare

Ingredientele sunt vin alb, amestecul de branza (amestec de gruyere si vacherin de fribourg), catei de usturoi cu care se freaca *caquelon-ul* ( oala de ceramica in care se face fondue)


Dupa ce am zdrobit cateii de usturoi ( am pus vreo 3-4) , si frecat in prealabil peretii si fundul oalei, am lasat restul in cratita. Am adaugat 4 dl de vin alb si 1 kg amestec de branza.


Se pune oala pe foc domol la inceput, si se amesteca mereu cu lingura de lemn.


Cand incepe sa se amestece bine vinul cu branza, se ridica temperatura focului, amestecand mereu. Cand amestecul e bine omogenizat, se adauga un paharel de kirch ( amestecat cu amidon).


Se mai lasa pe foc ( amestecand incontinuu) si apoi se transporta la masa, unde se lasa pe un resou.


Painea taiata cuburi, se infige intr-o furculita special cu coada mai lunga, si se plimba prin oala cu fondue.


Fiecare isi pune crutoanele de paine in farfurie, si dupa gust piper sau paprika, sau nimic.


Pofta buna!


Reteta propusa de Stella.
Incearca si Sos de macris
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue traditional" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.