Sosuri albe

Sos alb

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet cu o lingura de lemn si s

ingrediente

   2 linguri de unt
   2 linguri de faina
   1 cana de lapte dulce
   sare
   1/2 lamaie
   2 oua crude

mod de preparare

Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet cu o lingura de lemn si se subtiaza cu lapte dulce pus putin cate putin. Sosul obtinut se fierbe la foc mic, amestecand mereu cu lingura, pentru ca sa nu faca cocoloase. Se trage cratita de pe foc atunci cand amestecul arata ca o smantana groasa, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale pe rand, continuand sa se amestece intr-un singur sens.
Se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se raceste inainte de a fi servit langa peste rasol de vaca.





Alte reteta sos recomandate





Sos ciuperci


Sos de spanac


Sos tartar
Incearca si Sos de marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite