Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet cu o lingura de lemn si s
Se pune untul intr-o cratita emailata si se inmoaie usor, la foc mic. Peste unt se adauga faina in ploaie, se amesteca incet cu o lingura de lemn si se subtiaza cu lapte dulce pus putin cate putin. Sosul obtinut se fierbe la foc mic, amestecand mereu cu lingura, pentru ca sa nu faca cocoloase. Se trage cratita de pe foc atunci cand amestecul arata ca o smantana groasa, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga ouale pe rand, continuand sa se amestece intr-un singur sens.
Se stoarce zeama de la jumatate de lamaie si se raceste inainte de a fi servit langa peste rasol de vaca.
Alte reteta sos recomandate
Sos ciuperci
Sos de spanac
Sos tartar
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de brad
Comentarii