Sosuri albe

Reteta Sos alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se incorporeaza faina in unt, apo

ingrediente

   1 lingura unt
   2 linguri faina
   500 mI supa de carne sau de legume
   1 galbenus
   sare
   1 jumatate lamaie

mod de preparare




Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna cate putina supa sau apa rece, amestecand continuu. Se adauga sare, iar cand sosul este bine legat, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul amestecat cu zeama de lamaie.
In acest sos se pot adauga ciuperci, branza rasa, capere, rosii, sparanghel, conopida. Sosul se poate folosi si la prepararea sufleurilor.





Alte retete:





Sos de smantana Cartofi la cuptor Tocanita de pui
Incearca si Sos de ciuperci cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.