Sosuri albe

Reteta Sos de ciuperci cu smantana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt.
Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de

ingrediente

   250 g ciuperci
   1 lingura de unt
   1 lingura de faina
   1 ceasca de zeama de carne
   2 linguri de smantana
   cateva fire de marar
   sare

mod de preparare

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt.


Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne.


Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin marar tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
Daca ni se pare ca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata.


Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, ca sa nu se taie smantana.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete culinare:





Tocanita de carne tocata


Mazare cu ficatei si cartofi


Mazare cu pui
Incearca si Sos Tzatziki
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci cu smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.