Sosuri albe

Reteta Sos de ciuperci cu vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
gavriluta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade vinul.Se adauga o lingura de

ingrediente

   1ceapa
   100g ciuperci
   1/2 cana smantana
   2galbenusuri
   1/2pahar vin alb
   100g unt
   zeama de lamaie
   1/2l supa de legume
   o lingura sos alb
   un praf de sare

mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o cratita,pe foc mic,acoperita cu un capac si se lasa sa fiarba pana scade vinul.Se adauga o lingura de sos rece,se toarna supa treptat,apoi smantana si se lasa sa fiarba>dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani,se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare.Se aseaza vasul pe o oala cu apa fierbinte ca sa stea la caldura.Ciupercile se taie felii si se inabusa in unt,intr-o cratita acoperita cu capac,amestecand din cand in cand.Dupa ce au scazut de tot,se amesteca in sos,se adauga si zeama de lamaie
Se serveste la friptura
Incearca si Sos suprem
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci cu vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.