Sosuri albe

Reteta Sos de faina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sosul de faina da savoare mancarii Aveti nevoie si de cateva frunze de patrunjel. Cand este gata, sosul se da prin sita.

ingrediente

   1/2 lingura unt sau ulei
   1 lingura faina
   2 cesti zeama de carne
   cateva frunze de patrunjel
   sare.

mod de preparare

Pentru sosul de faina se face un rantas din unt sau ulei si faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si daca avem la indemana, pielite si picioare de la 4 — 5 ciuperci foarte bine spalate. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita care se formeaza la suprafata. Sosul de faina trebuie sa fiarba aproape o ora. Cand este gata se trece prin sita.


Sosul de faina se poate servi la paste, salate, mancare de cartofi.

Incearca si Sos de maioneza cu lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de faina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.