Sosuri albe

Reteta Sos de macris

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu supa de carne sau de zarza

ingrediente

   200 g frunze verzi de macris
   2 linguri de unt
   2 linguri de faina
   sare
   1 pahar de smantana
   1 cana supa

mod de preparare

Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu supa de carne sau de zarzavat, dupa care se sareaza si se lasa sa fiarba la foc mic.


Cand frunzele au fiert bine, sosul e gata. Se adauga smantana si se mai fierbe zece minute, dupa care se ia cratita de pe foc.



Sosul se serveste rece, langa carne rasol.





Alte retete sos recomandate





Sos ciuperci


Sos de spanac


Sos tartar
Incearca si Sos de marar cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de macris" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.