Sosuri albe

Sos de vin pentru peste rasol

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine

ingrediente

   50 g unt sau untdelemn
   30 g faina
   2 galbenusuri
   100 ml smintina
   200 ml vin alb sec
   1/2 l supa in care a fiert pestele

mod de preparare

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust.

Incearca si Sos de iaurt cu mustar
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin pentru peste rasol" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite