Sosuri albe

Sos de visine

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Visinele se spala, se curata de codite si simburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se

ingrediente

   300 gr. visine
   50 gr. unt
   50 gr. faina
   1 pahar smintina
   o lingura zahar
   sare

mod de preparare

Visinele se spala, se curata de codite si simburi, se fierb in putina apa, apoi se trec prin sita. Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cind s-a ingalbenit usor, se stinge cu supa, se adauga pasta de visine si se fierbe, la foc mic, 15-20 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai pun citeva linguri de apa. Cind sosul a capatat consistenta dorita, se adauga smintina si se potriveste de sare si zahar. Dupa gust, zaharul poate fi mai intii caramelizat, stins cu apa si apoi turnat in sos.
Se serveste la rasol de pasare sau unele preaparate de vinat
Incearca si Sos alb Chaud-Froid
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de visine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite