Sosuri cu legume

Reteta Sos de ciuperci cu vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura

ingrediente

   1 ceapa
   100 gr ciuperci
   1 jumatate ceasca smantana
   2 galbenusuri
   1 jumatate pahar vin alb
   100 gr unt
   zeama de lamaie
   500 mI supa de legume
   1 lingura sos alb
   1 praf sare

mod de preparare




Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura cu sos alb rece, se toarna supa treptat, apoi smantana si se lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani, se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare. Se asaza vasul pe o oala cu apa fierbinte ca sa stea la caldura. Ciupercile se taie feliute si se inabusa in unt, intr-o oala acoperita cu capac, amestecand din cand in cand. Dupa ce au scazut de tot, se amesteca in sos, se adauga si zeama de lamaie.
Se serveste la fripturi.





Alte retete:





Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Conopida la cuptor
Incearca si Sos de macris
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci cu vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.