Sosuri cu legume

Reteta Sos de vin cu ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tocati ceapa marunt si puneti-o impreuna cu vinul intr-o cratita pe foc domol, acoperita cu capac, sa fiarba pana cand tot vinul se evapora.
Adaugati

ingrediente

   o ceapa mare
   150 g ciuperci
   o ceasca cu smantana
   2 galbenusuri
   un pahar mic cu vin alb
   100 g unt
   o lamaie
   500 ml supa de legume
   sos alb
   sare
   patrunjel verde

mod de preparare

Tocati ceapa marunt si puneti-o impreuna cu vinul intr-o cratita pe foc domol, acoperita cu capac, sa fiarba pana cand tot vinul se evapora.


Adaugati o lingura buna cu sos alb, rece, turnati supa


putin cate putin, apoi smantana si lasati vasul pe foc mic. Cand sosul are consistenta unei smantani, combinati-l cu galbenusurile batute cu unt si sare.


Asezati vasul pe o baie de aburi, ca amestecul sa ramana cald.


Taiati ciupercile feliute, inabusiti-le in unt, amestecand din cand in cand.


Combinati apoi ciupercile cu sosul alb, puneti, dupa gust,


zeama de lamaie si serviti-l alaturi de frigarui, rasol, peste alb.
Pofta buna!





Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:


ciulama de ciuperci


ciuperci tocanita


piept de pui ciuperci
Incearca si Sos Genovez
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.