Sosuri pentru spaghete

Reteta Sos BEST

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
Best_29064 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de

ingrediente

   1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate)
   500 ml apa
   2 linguri de zahar
   1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic)
   200 gr telemea de vaca uscata rasa
   200 gr cabanos afumat
   200 gr sunca presata
   1 cutie ciuperci
   1 praf de sare
   1 varf de cutit de piper
   1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente
   dupa gust 2 linguri ulei

mod de preparare

Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de 6-7 minute ciupercile, cabanosul se taie rondele subtiri si apoi se taie in patru si se adauga la calit impreuna cu sunca presata taiata cubulete mici. Dupa 3-4 minute se scot si se adauga la sosul care intre timp a inceput sa fiarba, se pune branza rasa, iar dupa ce sosul a inceput sa clocoteasca, se pune menta, sarea, piperul si celelalte condimente. Se lasa la racit timp de 10-15 min
Se serveste separat la spaghete, cu vin alb dulce sau demidulce (de preferat Pinot Gris sau Muscat Ottonel de Murfatlar)
Incearca si Sos pentru spaghete al pesto
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos BEST" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri pentru spaghete

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite