Sosuri reci

Reteta Maioneza fara oua

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 5m 
dia.daria postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cum se face maioneza de casa - reteta video"
 
Maioneza fara oua este o reteta de maioneza de casa perfecta pentru zilele de post dar nu numai.

ingrediente

Avem nevoie de:
   100 ml lapte
   150 ml ulei d floarea soarelui
   50 ml ulei masline
   sare
   putin mustar
   cateva picaturi de lamaie

mod de preparare

Nu m-as fi gandit niciodata ca exista atatea variante mai sanatoase si mai usoare la celebra maioneza (asa cum o stim noi, cu galbenusuri fierte si crude). Ei bine, astazi v-am adus o varianta de maioneza din lapte, care se face muuult mai repede, arata si comporta exact ca maioneza obisnuita!




Pt. prepararea acestei maioneze avem nevoie de un blender sau un mixer vertical (cel de mana, cu palete nu este recomandat, doarece avem nevoie de viteza mare).

Asadar, sa incepem: se pune in blender laptele, uleiul si sarea si se mixeaza 3-4 min. la viteza maxima. Cand ridicam capacul blenderului, surpriza: maioneza noastra este gata! Adica este legata bine, ferma si gata de folosit! Eu insa i-am mai adaugat o lingurita de mustar si cateva picaturi de lamaie (optional se poate adauga si putin zahar). Am mai blenduit 1 min. si a fost gata de utilizat. Nu-i asa ca e rapida?




Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.



- uleiul de masline nu este obligatoriu in aceasta reteta (el se poate omite, dar cantitatea se completeaza la celalalt ulei--important este sa avem 1 parte lapte si 2 parti ulei)
- eu am folosit lapte cu grasime 3,5 (daca folositi lapte degresat, cresteti cantitatea de ulei, in asa fel incat sa se combine bine grasimile)
- puteti folosi orice tip de ulei va place (susan, seminte de strugure, seminte de dovleac, ulei cu diferite arome, etc)
-este foarte important ca laptele sa fie la temperatura camerei, altfel maioneza nu se leaga
-dupa ce s-a intarit bine maioneza, se pot adauga aromele preferate: usturoi, chili, verdeturi, etc
-maioneza se poate pastra in frigider intr-un recipient inchis etans pana la 10 zile

Incearca si Tzaziki
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza fara oua" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.