Sosuri reci

Reteta Sos de sardele

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate

ingrediente

   2 galbenusuri
   200 g ulei
   1/2 lingurita zeama de lamaie
   sare
   2 sardele tip Lissa
   citeva capere facultativ
   o lingurita frunze de patrunjel

mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.


Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroasa, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.


Se adauga sardelele curatate, spalate si tocate, patrunjelul, caperele, toate taiate fin.
Pofta buna!





Alte retete


recomandate:


Vinete la cuptor


Varza la cuptor


Tocanita de pipote cu inimi
Incearca si Sos de smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de sardele" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.