Sosuri rosii

Reteta Sos de rosii si usturoi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
deedee postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Rosiile se fac suc de rosii. Usturoiul curatat si ardeii iuti se dau, cu simburi, prin masina de tocat. Se amesteca totul cu sare. Se poate si conserv

ingrediente

   4 kg. rosii carnoase (prunisoare)
   1/4 kg. usturoi
   1/4 ardei iuti
   1 pumn mare de sare

mod de preparare

Rosiile se fac suc de rosii. Usturoiul curatat si ardeii iuti se dau, cu simburi, prin masina de tocat. Se amesteca totul cu sare. Se poate si conserva. Se pune in borcane, in care se adauga 1 aspirina/borcan. Se pune la rece. Se consuma dupa 3 saptamini.
Se foloseste la fripturi, peste, ciorbe etc. Pentru diluare, se amesteca cu bulion sau suc de rosii. Amestecat cu maioneza, se obtine un sos fin.
Incearca si Sos de rosii cu mustar si telina
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii si usturoi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri rosii

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.