Sosuri rosii

Reteta Sos de vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ce

ingrediente

   1 lingura de unt
   1 morcov mic
   1 ceapa mica
   1 fir de cimbru
   o frunza de dafin
   1 lingura de faina
   3 cesti de zeama de came
   1 pahar de vin alb
   1 lingura bulion de rosii
   sare
   cozi de ciuperci

mod de preparare

Se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ceapa si morcovul incep sa se rumeneasca.

Se adauga o lingura de faina si se amesteca mereu ca sa prinda si faina culoare. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne.

Se adauga un pahar de vin alb, o lingura de bulion de rosii si, daca avem, citeva cozi de ciuperci bine spalate. Se tine sa fiarba la foc potrivit, amestecand ca sa nu se prinda de fund.

Se mai toarna incet inca o ceasca de zeama de carne si din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata, prin ridicarea untului.

Se trece prin sita inainte de intrebuintare.
Pofta buna!



Va recomandam si alte retete:

Clatite cu ciuperci

Mancare de urzici

Mancare de mazare cu pui
Incearca si Sos de rosii simplu la borcan
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri rosii
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.