Borsuri

Reteta Bors

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 8h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se amesteca cu 700 ml apa calduta.

ingrediente

   Pentru 1
5 kg:
   drojdie de bere - 20 g
   malai superior - 500 g
   tarate de grau - 1 kg
   paine neagra - 200 g

mod de preparare

Pentru bors malaiul se cerne, painea se taie felii si se prajeste pe plita. Drojdia de bere, malaiul si 150 g tarate se amesteca cu 700 ml apa calduta, obtinand o naia, care se lasa la dospit 5-6 ore. Naiaua dospita se pune intr-un butoi sau borcan de sticla, se amesteca cu restul de tarate si cca 3 l apa calda si se lasa 3-4 ore la dospit. Se adauga din nou cca 8 l apa calda, feliile de paine prajita, se acopera cu capac si se lasa la limpezit.



Borsul se foloseste la diferite preparate culinare.


Incearca si Bors de loboda cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.