Borsuri

Bors cu slanina si varza

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea

ingrediente

   2 litri apa
   1 litru bors
   500 gr. carne cu os
   100 gr. slanina
   1 buc. morcov mic
   1 buc. patrunjel
   1 buc. telina mica
   1 buc. ceapa
   1/4 varza mica
   1 buc. sfecla potrivita
   3 buc. cartofi
   10-15 pastai fasole
   1 buc. ardei gras
   5-6 buc. rosii
   150 gr. unt
   100 gr. smintina
   1 galbenus
   sare
   piper
   patrunjel verde
   leustean

mod de preparare

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea la foc moale, cu vasul acoperit. Separat, se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe. Se pun apoi fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate fideluta sau date pe razatoare. Cind carnea si zarzavaturile sint aproape fierte se adauga varza taiata felii si cartofii curatati si taiati cuburi. Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cind zarzavaturile sint fierte. Intr-o tigaie se prajeste putin slaninuta taiata felii subtiri si cind este gata se toarna in oala cu ciorba. Borsul se fierbe separat, se strecoara si apoi se toarna in oala. Se potriveste de sare si se mai da un clocot. Se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie rasa se opreste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi, se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul. Se drege borsul cu galbenus de ou si smintina si se presara patrunjel verde.
Incearca si Bors din carne de miel
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu slanina si varza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite