De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta oala a
De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori.
In alta oala am pus un pic de ulei (eu folosesc mereu de masline extravirgin, binenteles ca fiecare poate pune ce vrea si ce poate sau chiar si apa) si un pic de ceea ce aici se cheama "soffritto" adica cubulete micute de ceapa+morcov+telina si am lasat citeva minute pe foc, inabusit.
Apoi am pus fasolea care era aproape fiarta dar nu complet si am adaugat supa (aveam supa de carne pe care am pus-o in punguta de facut cuburi de gheata si am congelat-o) si am lasat sa fiarba. Producind acum gradina rosii in cantitati exagerate am pus si 3 rosii curatate de pielita si de seminte si puse in mixer ca sa se faca suc.
Am lasat sa fiarba, am gustat si am pus sare. Sfecla rosie aici se gaseste ambalata sub vid deja fiarta asa ca am luat 2 sfecle (cam de marimea unei portocale sunt toate) si le-am dat pe razatoarea mare.
Apoi cind borsul era aproape gata am pus sfecla, sucul de la o lamiie si am mai lasat sa fiarba 5 minute. Nu mai mult pentru ca sfecla se decoloreaza.
Apoi am pus patrunjelul tocat, am pus capacul si am lasat-o in pace sa se raceasca.
Consistenta mai mult sau mai putin lichida fiecare si-o face cum vrea.
Se poate servi cu smantana.
Pentru o reteta de post inlocuiti supa de carne cu supa de legume.
Pofta buna!
Reteta Bors de fasole cu sfecla rosie a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete de bors gasiti aici:
Bors de ciuperci,
Bors de urzici,
Bors de sfecla(moldovenesc)
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii