Borsuri

Bors de varza cu ciolan afumat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
puiu alina mariana 7700 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa tocata si ea maru

ingrediente

   o varza mijlocie (de preferat murata)
   2 cepe potrivite
   zarzavat conservat ptr. ciorbe
   sare
   1/2 litru bors sau zeama de varza
   un ciolan afumat de marime potrivita
   o legatura marar

mod de preparare

Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa tocata si ea marunt si cu ciolanul afumat. Ciolanul poate fi lasat intreg sau taiat in bucati mai mici. Cind sint arpoape fierte se adauga si zarzavatul de ciorba, se mai lasa max. 15 minute sa fiarba, apoi se acreste dupa gust cu bors( fiert separat in prealabil) sau zeama de varza, se sareaza si la sfirsit se pune mararul tocat marunt. Optional, se poate pune la fiert o data cu varza si ciolanul o legatura de cimbru, care se scoate din bors la sfirsit.
Se serveste cald cu ceapa rosie.
Incearca si Bors de perisoare de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de varza cu ciolan afumat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite