Borsuri

Bors ucrainean cu slanina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasim

ingrediente

   500 gr. carne
   400 gr. varza
   400 gr. cartofi
   250 gr. sfecla rosie
   2-3 rosii sau 1/2 pahar bulion de rosii
   1/2 pahar smintina
   1 buc. morcov
   1 buc. radacina patrunjel
   1 ceapa
   20 gr. slanina
   1 lingura unt prospat
   enibahar
   piper
   foi de dafin
   1/2 l bors

mod de preparare

Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea citeva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, enibahar si se fierbe pina cind cartofii si varza sint gata. Cind borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Se adauga borsul, se drege cu smintina si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.


Incearca si Bors delicios de legume cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ucrainean cu slanina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite