Ciorbe

Reteta Ciorba cu perisoare de peste alb

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ciorba cu perisoare de peste este o mancare ideala pentru cei carora nu le prea place pestele. Nici nu vor sti ce-au mancat!

ingrediente

Ingrediente:
   700-800 g peşte alb
   de preferat de apa dulce
   1-2 ardei graşi
   morcov
   pătrunjel
   ţelină mica
   o ceapă
   2 roşii
   50 g franzelă
   1 ou
   25 g făină
   borş de tărâţe de grâu
   leuştean
   sare

mod de preparare

Mod de preparare:




Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1 1/2 l supă de peşte clocotită şi se lasă să fiarbă până când se pregătesc perişoarele. Peştele, fără oase prea multe, se curăţă de solzi şi de piele şi apoi se scoate carnea, trecând cu cuţitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte şi de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezultă se curăţă de toate oasele şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată şi bine stoarsă. La tocatură, se adaugă o linguriţă cu vârf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, un ou întreg, făina, un vârf de cuţit de piper, pătrunjelul şi sarea şi se amestecă bine. Oasele de peşte, capul şi pielea se fierb înainte cu apa care stinge zarzavatul. Când zarzavatul este bine fiert, se acreşte ciorba după gust sau cu ce exista la îndemână, potrivindu-se gustul cu sare. Din compoziţia de perişoare, se ia cu linguriţa udată în ciorbă o cantitate aproximativ cât o măslină, i se dă o formă rotundă în linguriţă şi i se dă drumul în ciorba care clocoteşte. Când toate perişoarele sunt gata, se fierb la foc mic circa 15 min.
Ciorba nu se drege.


Se serveşte cu leuştean verde tocat.

Incearca si Ciorba a la grec
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de peste alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.