Ciorbe

Reteta Ciorba cu praz

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ciorba de vacuta (reteta video)"
 
O ciorba cu praz este excelenta pentru zilele reci de toamna si iarna si ne incalzeste nu numai organismul, ci si sufletul.

ingrediente

   1
   5 l de supă de oase sau 1
   5 l apă
   600 gr praz
   100 gr ceapă
   50 gr ţelină rădăcină
   100 gr morcovi ­
   50 gr ardei gras ­
   50 ml ulei
   50 g orez
   50 gr pastă de tomate ­
   1 l borş ­
   1 legătură leuştean verde ­
   sare după gust

mod de preparare

Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ceapa, ţelina rădăcină şi morcovii, se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Leuşteanul verde se spală şi se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi şi se spală.




Morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ceapa se înăbuşe în ulei apoi se adaugă supa de oase (sau apa). Se pune orezul şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugã borşul fiert şi spumat, bulionul diluat în 50 g apă şi se mai fierb 5­-7 minute. Se pune sare după gust şi se presarã leuştean verde.


Ciorba cu praz se serveşte fierbinte, impreuna cu ardei iute sau dreasă cu o lingură de smântână.

Incearca si Ciorba cu varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu praz" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.