O ciorba cu praz este excelenta pentru zilele reci de toamna si iarna si ne incalzeste nu numai organismul, ci si sufletul.
Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Ceapa, ţelina rădăcină şi morcovii, se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Leuşteanul verde se spală şi se taie mărunt. Orezul se alege de impurităţi şi se spală.
Morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ceapa se înăbuşe în ulei apoi se adaugă supa de oase (sau apa). Se pune orezul şi se lasă să fiarbă. Când sunt aproape fierte se adaugã borşul fiert şi spumat, bulionul diluat în 50 g apă şi se mai fierb 5-7 minute. Se pune sare după gust şi se presarã leuştean verde.
Ciorba cu praz se serveşte fierbinte, impreuna cu ardei iute sau dreasă cu o lingură de smântână.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradRecomand tuturor aceasta supa buna,buna de tot mai ales pentru persoanele iubitoare de peste!
Supa de codIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii