Ciorbe

Reteta Ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari.

ingrediente

   carne de berbec (1/2 kg)
   morcov (2)
   cepe (1)
   telina (/12)
   pastirnac
   cartofi (1)
   rosii (2-3)
   zeama de varza (1/2 l)
   patrunjel (1 legatura)
   sare
   piper
   apa (2 l)
   oua (2).

mod de preparare

Pentru ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca, se elimina spuma, apoi se lasa sa fiarba in continuare in oala acoperita. Cand zeama este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat subtire ca fideaua. Dupa ce carnea este bine fiarta, se pun rosiile sau bulionul dizolvat in putina supa si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute. Intr-un vas, se fierbe 1/2 l zeama de varza; cand clocoteste, se ridica spuma, apoi se toarna in oala. Se lasa sa fiarba impreuna 10-15 minute si se trage oala de pe foc.



Servire:



Se drege ciorba cu galbenus si se presara pe deasupra cu patrunjel si marar verde tocate marunt.


Incearca si Ciorba taraneasca cu carne de vaca si legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.