Ciorbe

Ciorba de burta cu cheie

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 6h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se

ingrediente

   2 kg. burta din comert (deja spalata si curatata )
   o coada de vaca sau genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie )
   1 buc. ceapa
   2 buc. morcovi
   4 oua
   300 gr. smintina
   otet
   o capatina usturoi

mod de preparare

Intr-o oala sub presiune se pun la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Se lasa sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, se separa galbenusurile de la 4 oua si se amesteca impreuna cu smintina, batindu-se bine. Se striveste usturoiul ca la mujdei.
Se scoate burta si se taie suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Se scot oasele si se faramiteaza carnea de pe ele. Morcovii, fie se paseaza ca la sote, fie se taie felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smintina batuta cu oua (aceasta se toarna incet si se amesteca mereu, sa nu se formeze "zdrente" ). Se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.

Se serveste fierbinte, cu ardei iuti
Incearca si Ciorba acra de carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu "cheie"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite