Ciorbe

Ciorba de burta si picior de vitel

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 6h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Burta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu sarea, morcovul, patrunjelul

ingrediente

   1 kg. burta
   1 picior de vitel
   1 buc. morcov
   1 buc. patrunjel
   1 buc. ceapa
   2 foi dafin
   2-3 galbenusuri
   2 linguri de otet de vin sau 1/2 lamiie
   piper boabe
   sare

mod de preparare

Burta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu sarea, morcovul, patrunjelul, ceapa intreaga, foile de dafin si citeva boabe de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate burta si dupa ce s-a racorit, se taie ca niste taitei mai grosi, la fel si carnea de pe picior. Se pune intr-o alta oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Deoparte, se bat galbenusurile cu 2 linguri de otet de vin sau ½ lamiie si se amesteca incet cu zeama din oala. Se gusta de sare si se acru.
Se serveste cu smintina (si, dupa prferinta, cu ardei iute si usturoi)
Incearca si Ciorba de perisoare de vaca si porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta si picior de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite