Ciorbe

Reteta Ciorba de dovlecei cu iaurt

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ciorba de Gaina (Reteta Video)"
 
Legumele se spala f bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe cele mai mari ochiuri de pe razatoare. Ardeiul se taie in felii lungi, g

ingrediente

   500 gr dovlecei
   1 morcov
   o felie telina
   o albitura
   un ardei gras
   3 cepe verzi
   ulei de masline
   300 ml iaurt
   o legatura de marar proaspat

mod de preparare

Legumele se spala f bine. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe cele mai mari ochiuri de pe razatoare. Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm. Toate acestea se pun la calit, intr-o oala, in ulei de masline extravirgin. Dupa ce se rumenesc putin (4-5 min) se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 min.


Dovlecelul se taie in bucati medii, dupa preferinte, si se adauga in ciorba. Dupa alte 10 min de fiert, se adauga iaurtul si mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 min la foc mic, timp in care se amesteca des. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se serveste atat calda cat si rece. Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com


Alte retete recomandate:
Incearca si Ciorba de sfecla
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei cu iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.