Ciorbe

Reteta Ciorba de fasole cu ciolan afumat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
cruceru_20018 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul a

ingrediente

   1 kg fasole uscata alba
   2 cepe
   2 morcovi
   1/2 capatana telina
   1 radacina patrunjel
   1 ardei gras
   2 linguri pasta de tomate
   1 lingurita cimbru pisat
   1 ciolan afumat cca 1
   5 kg
   5 l apa

mod de preparare

Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece. Se ia spuma de cate ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare.
Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.
Incearca si Ciorba de varza cu lapte batut
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.