Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia pentru umplut (ca si pen
Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare.
Intre timp se scobesc guliie.
Se prepara copozitia pentru umplut (ca si pentru perisoare): carnea, ouale, orezul, verdeata tocata, sare si piper.
Se umplu guliile.
Se pun guliile umplute la fiert.
Se lasa ca 20 min, timp in care din restul compozitiei de carne, modelam perisoare. Dupa ce au trecut cele 20 min si guliile umplute au fost deja patrunse se adauga perisoarele, bucatile de gulie care au ramas de la scobitul acestora si frunzele de gulie taiate marunt.
Dupa ce s-au fiert toate se pune o cutie cu smantana, verdeata (patrunjel) si se acreste dupa gust cu zeama de lamaie.
Pofta buna!
Reteta Ciorba de gulii umplute propusa de otilia gergely
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii