Ciorbe

Reteta Ciorbă de miel reţetă cu macris si orez

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ciorbă de miel reţetă
Ciorba de miel cu macris este o ciorba ideala pentru masa de Paste (si nu numai), fiind delicioasa, satioasa si plina de vitamine si proteine.

ingrediente

Ciorbă de miel reţetă:
   1/2 carne de miel
   circa 300 g frunze de măcriş
   o ceapă mijlocie
   un gălbenuş de ou
   100 ml smantană
   25 g orez
   tarhon
   leuştean
   pătrunjel
   sare.

mod de preparare

Mod de preparare:


Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul (numai frunzele, fără codiţe) se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cate un mănunchi şi se taie în felii mai late.Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute.
Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş si gris. Cand toate sunt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie. Se ia de pe foc şi se drege cu verdeata si sare.


Pentru aromă, se pun frunze de tarhon, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cate puţin.

Incearca si Ciorba de peste
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de miel reţetă cu macris si orez" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.