Ciorbe

Ciorba de vitel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea de vitel, se taie in buca

ingrediente

   1/2 kg. carne de vitel
   2-3 oase
   2 buc. morcov
   1 buc. pastirnac
   1 buc. radacina de patrunjel
   1 buc. ceapa
   1/2 buc. telina
   o cescuta orez
   2 oua
   zeama de lamaie
   sare
   2 1/2 l apa

mod de preparare

Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea de vitel, se taie in bucati potrivit de mari si se introduce in zeama in care au fiert oasele. Dupa ce a dat in citeva clocote, se ridica spuma, apoi se adauga ceapa tocata marunt si zarzavatul curatat, spalat si taiat foarte subtire. Se lasa sa fiarba la foc domol 1/2 -1 ora, in vasul acoperit cu capac. Cind carnea este fiarta, se adauga si orezul, fiert separat si limpezit cu apa rece. Se drege ciorba cu ou si se adauga zeama de lamiie dizolvata in putina apa. Se potriveste dupa gust, adaugindu-se si restul de sare si acreala, daca mai este necesar.
Se serveste la masa cu verdeata tocata fin si cu saleuri de parmezan
Incearca si Ciorba de cartofi acrita
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite