Ciorbe

Reteta Ciorba din ciolan cu tarhon

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arun

ingrediente

   1 ciolan afumat
   150 g morcovi
   100 g patrunjel radacina
   100 g ceapa
   un galbenus de ou
   20 ml frisca (fara zahar)
   2 lingurite de tarhon uscat
   Â½ lamaie
   sare
   piper macinat
   dupa gust

mod de preparare

Spalam foarte bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeama in care a fiert, ci se va folosi la stinsul zarzavaturilor. Se curata morcovii si patrunjeii, se taie cubulete. Ceapa se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga zarzavatul taiat cubulete si cca. 1 litru din zeama in care a fiert ciolanul, apoi tarhonul, lamaia si piperul. Se sareaza cu precautie, pentru ca, deobicei, ciolanul este destul de sarat. Cand zarzavatul se inmoaie, se pun si cubuletele de ciolan sa dea in clocot cu ciorba.


Se drege cu frisca amestecata cu galbenusul de ou dupa stingerea focului , ca sa nu se branzeasca frisca. Inainte de servire, se scoate lamaia.
Alte retete culinare





Ciorba spanac


Supa crema de sparanghel
Incearca si Ciorba banateana
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din ciolan cu tarhon" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.