Ciorbe

Reteta culinara Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ciorba ruseasca cu sfecla rosie se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovi, patrunjel si ceapa si se pun intr-o oala.

ingrediente

pentru 500 g de carne se iau:
   300 g sfecla rosie,
   200 g varza proaspata,
   200 g zarzavat(morcov si patrunjel),
   ceapa,
   3 4 cartofi,
   2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete,
   2 1/2 litri apa,
   1 lingura otet
   1 lingura zahar

mod de preparare

Pentru ciorba ruseasca cu sfecla rosie se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovi, patrunjel si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pana cand sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cand ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cand se serveste la masa, ciorba se drege cu smantana. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pana da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.


Incearca si Ciorba de carne afumata cu fasole boabe
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ruseasca cu sfecla rosie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite