Ciorbita de porc

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Ciorbita de porc

Ingrediente

  • ½ kg carne de porc
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean
  • Cateva bucatele de afumatura
  • 1-2 cartofi sau putina fidea
  • ½ l bors acru
  • Pasta de tomate concentrata
  • Aproximativ 3 l de apa
  • Putin ulei pentru calit
  • Vegeta
  • Piper

Mod de preparare

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei dau morcovul prin razatoare pentru ca da un gust si o culoare aparte ciorbei insa de data asta am tocat legumele marunt, mai putin o parte de albitura pe care am taiat-o felii pentru aspect si o parte am razuit-o. Calim ceapa alba in putin ulei, adaugam celelalte legume pe rand si calim dupa fiecare. Cartofii si afumatura le-am taiat cubulete potrivite. Eu calesc legumele pentru gust si aspect, practic sunt pe jumatate fierte, trebuiesc adaugate in ciorba doar sa se « imprieteneasca » cu celelalte. Cand clocoteste se spumeaza de cate ori e nevoie si cand este aproape fiarta carnea se adauga legumele. Punem o parte din verdeata spalata si taiata marunt si fierbem la foc potrivit nu in clocot. Daca avem oase, dupa fierbere se desprinde carnea, se taie bucati si se adauga la ciorba. Spre sfarsit adaugam cartoful care fierbe mai repede si dam in clocot separat borsul impreuna cu putin leustean. Se desface separat pasta de tomate cu putina zeama din oala si se adauga la ciorba impreuna cu fideaua (am folosit 1 cartof si putina fidea). O mai fierbem putin, saram si la sfarsit turnam borsul si mai dam in cateva clocote. Cateodata o mai dreg la sfarsit cu ou si smantana sa fie si mai bogata. Stingem focul, presaram restul de verdeata si acoperim sa se intrepatrunda aromele.


Se mai presara verdeata proaspata in farfurie, se serveste cu multa

smantana, ardei iute si ceapa la alegere alba, rosie sau verde.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Supa crema de fasole uscata
Bucataras.RO

Supa crema de fasole uscata

Imi plac foarte mult supele crema. De data aceasta am incercat una de fasole uscata. Am pus un timp scurt de pregatire...

Supa crema de fasole uscata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola