Ciorbe

Reteta Ciorbita de vitel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se

ingrediente

   oase de vita cu carne
   putina afumatura daca aveti
   cateva fire de ceapa verde cu tot cu codite
   1 ceapa alba
   1 ardei capia
   1 ardei gras verde
   cateva tomate
   1 morcov
   1 telina mica cu tot cu frunze
   1 albitura
   1 dovlecel
   1 cartof
   1 legatura sau chiar doua de leustean proaspat
   1 legatura de patrunjel verde
   bors sau acritura (eu am pus zeama de corcoduse)
   pasta concentrata de tomate

mod de preparare

Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta. Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si cartoful se taie in bucati mai mici iar celelalte legume se toaca marunt. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul si la sfarsit ardeiul.Se adauga mai intai radacinoasele si cartoful care fierb mai greu si dupa cateva minute de la fierbere punem celelalte legume. Punem coditele de ceapa si o parte din verdeata tocata si spre sfarsit cand au fiert toate adaugam sucul de rosii. Acrim cu borsul dat in clocot cu putina ceapa si cimbru sau cu zeama de la corcoduse fierte. Mie imi plac corcodusele, au multa vitamina c si o folosesc si iarna de la congelator. Desfacem cateva linguri de bulion in zeama de ciorba si o adaugam in oala. Stingem focul, punem restul de verdeata si acoperim cu capac.
Se serveste cu verdeata proaspata si smantana.


Pofta buna !


Alte retete recomandate:
Incearca si Ciorba de la tara
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.