Supe de legume

Gazpacho (Supa rece de rosii)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
Silvia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Gazpacho Andaluz"
 
Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat

ingrediente

   1 kg rosii
   5 kg castraveti verzi
   2 bucati ardei gras
   o ceapa mare
   usturoi
   o legatura frunze telina
   1-2 linguri ulei de masline
   1-2 linguri masline negre
   2 linguri cuburi brinza Feta
   sare si piper
   1 cana de gheata pisata

mod de preparare

Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit, tocind fiecare leguma separat, sau, manual, se taie totul foarte fin: ceapa si usturoiul se dau pe razatoarea foarte mica, rosiile, castravetii si ardeii se taie in cubulete foarte mici, frunzele de telina se taie in fisii foarte subtiri. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv uleiul de masline si feliutele de masline si se lasa la frigider pentru a se raci foarte bine, cam 3-4 ore.






Se pun deasupra cubulete de branza Feta sau telemea, iar in mijlocul bolului se pune gheata pisata. La servire, se ia din continut de pe marginile laterale, fara a se agita. Alte retete recomandate:
Incearca si Supa de dovleac (de copt) cu castane
Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho (Supa rece de rosii)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite