Supa crema de ceapa

Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa si imbogatita-indulcita cu un rose romanesc din Cabernet Sauvignon si Merlot.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ceapa

Ingrediente

  • 500 g ceapa
  • seminte de chimen
  • cimbru uscat
  • piper
  • trei linguri de ulei
  • otet balsamic
  • unt
  • vin rose

Mod de preparare

Supa de ceapa e subiect de galceava intre mai multe natii. Nu ne uitam noi in gura lor, mai ales ca noi vorbim aici despre supa-crema de ceapa, derivata din varianta frantuzeasca a supei de ceapa si imbogatita-indulcita cu un rose romanesc din Cabernet Sauvignon si Merlot. Dar, sa nu ajungem la vin inainte de a incepe lucrul, ca poate ne oprim acolo si ramanem nemancati. O jumatate de kilogram de ceapa galbena se curata si se taie solzisori-pestisori. Se amesteca bine cu seminte de chimen, cimbru uscat, piper macinat proaspat, sare de mare. Se pune intr-o tigaie in care inainte de asta au ajuns trei linguri de ulei si o nuca de unt (untul se arde mai greu daca pui langa el niste ulei). Se inmoaie ceapa binisor, pe foc mic, zece minute.

Dupa asta, se toarna peste ea un degetar de otet balsamic (poate fi si otet simplu, din vin ori din mere) si dupa alte trei minute se toarna-n cratita/tigaie/oala (ca poate fi oricare dintre astea trei) un pahar de rose indoit cu apa. Se lasa sa fiarba 6-7 minute apoi se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul, furios. In jumatate de minut aveti supa crema. Intre timp veti fi prajit o felie de paine, pe care o faceti capac bolului cu supa. Peste paine, o mana de branza care se topeste/rumeneste frumos. Dupa asta, puneti bolul in cuptorul incins pentru cinci minute. Ar trebui sa fie destul pentru ca branza sa devina din alba-branzoasa- galben aramie si lucioasa. Gata supa.


Sa va bucurati de ea cu cine va e drag si sa o insotiti cu rose-ul ramas in sticla, se vor juca bine impreuna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Rulouri cu scortisoara
Bucataras.RO

Rulouri cu scortisoara

O reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.

Rulouri cu scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!