Dintre toate roadele toamnei, dovleacul e preferatul meu. Asta daca trecem de castane si de vin (nu neaparat in ordinea asta). Imi place atat de mult
Dintre toate roadele toamnei, dovleacul e preferatul meu. Asta daca trecem de castane si de vin (nu neaparat in ordinea asta). Imi place atat de mult pentru ca-l poti folosi in multe feluri si la multe lucruri, de la aperitive la deserturi, trecand pe la supe, creme, fripturi, paste si piureuri. Gustul lui ti dulceata discreta il fac sa se potriveasca tare bine mai peste tot prin bucataria de toamna/iarna. Va arat acum o supa-crema de dovleac, destul de simpla, desi se face in doua etape. In prima etapa trebuie sa faceti o supa simpla de pui, dintr-o bucata de piept (veti vedea de ce am ales piept si nu altceva), cativa morcovi, putina sare si niste frunze de patrunjel. Lasati carnea sa fiarba incet 40 de minute si apoi lasati-o sa se racoreasca usor. Intre timp, curatati dovleacul, taiati-l in cuburi si puneti-l la fiert in apa cu sare (pentru patru portii generoase aveti nevoie de 600 de grame de dovleac si un litru si jumatate de apa, pe care oricum o aruncati dupa ce fierbe dovleacul). Pentru aromarea mancarii, va recomand un amestec de boabe de coriandru, boabe de piper rosu, enibahar si cuisoare, pe care sa le zdrobiti bine intr-un mojar. Amestecul acesta va intra in joc in momentul in care dovleacul fiert, zeama de pui si o nuca de unt vor fi toate in aceeasi oala, gata sa fie lucrate cu blenderul. Dupa ce obtineti crema, mai trebuie doar sa adaugati trei linguri de smantana dulce sau, pentru un aer mai exotic, trei linguri de lapte de cocos. Amestecati bine, apoi presarati pe suprafata supei-crema crutoane din paine HapiHap prajita, bucati de piept de pui si cuburi de morcov fiert.
Puteti decora cu frunze de rozmarin, busuioc ori patrunjel. Recomand totusi rozmarinul, se potriveste foarte bine cu aromele din supa.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii