Aceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare.
Aceasta reteta e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Iubesc arsita si, in consecinta, si mancarurile care-mi amintesc de ea. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare. Am folosit pentru doua portii: o conserva de naut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus alta sare in mancare, pentru ca nu avea nevoie. Am pus la fiert, inainte de toate, trei radacini de patrunjel, ferme, proaspete si aromate. Langa ele, 100 de grame de telina. Dupa ce au fiert, am pus in oala nautul, cu saramura cu tot. Am pus oala pe foc din nou si am lasat-o acolo pret de doua-trei clocote, sa se incalzeasca si nautul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun si mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin razatoare, direct in oala luata de pe foc. Am turnat smantana dulce in oala, am condimentat cu piper macinat proaspat (va recomand sa cumparati o rasnita pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului macinat chiar inainte de a fi folosit nu poate fi comparata cu aroma piperului macinat cu saptamani in urma) si am pus blenderul in oala, la turatie mare. Intr-un minut am obtinut o supa crema consistenta, hranitoare, gustoasa, racoroasa si foarte parfumata.
Am decorat supa crema de naut cu frunze de cimbrisor, care, intre noi fie vorba, s-au potrivit perfect in decor, printre crutoanele din paine HapiHap prajita.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaCONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA
Pui crocant GodinaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii