Supe de legume

Reteta Supa de fasole

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Alege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare adauga o ceapa rosie mi

ingrediente

   170 g fasole
   1
   4 l apa
   1 ceapa rosie
   1 lingurita sare
   1 legatura de patrunjel
   50 g morcovi
   50 g radacina de patrunjel
   1 lingura faina
   ulei
   o jumatate de lingurita boia dulce

mod de preparare

Alege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare adauga o ceapa rosie mica si 1 lingurita de sare. Spala si toaca marunt frunzele de sus dintr-o legatura mica de patrunjel, dupa care pune-o deoparte. Infasureaza 2 catei de usturoi in partea ramasa si leag-o cu ata alba, dupa care o poti pune in supa. Fierbe supa 45 de minute, pana fasolea devine moale. Curata si taie 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel si dupa aproximativ 15 minute pune-le in supa. Daca nu ai acasa morcovi si radacina de patrunjel, poti adauga 1 lingurita de vegeta. Adauga o cantitate suficienta de ulei la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga frunzele de patrunjel tocate in prealabil, ia-l de pe foc, dupa care adauga o jumatate de lingurita de boia dulce. Lasa-l sa se raceasca si in timp ce amesteci continuu, adauga putina apa rece, pana devine dens. Pune-l in supa si fierbe-o inca 5 minute. Cand este gata scoate patrunjelul legat si ceapa rosie. Iarna poti folosi 1 lingurita de patrunjel uscat. Poti prepara supa si cu fasole alba.




Alte retete recomandate


Dovlecei umpluti

Incearca si Supa acrisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.