Supe de legume

Reteta Supa de rosii

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul

ingrediente

   1 lingura faina
   Ulei
   Suc de rosii
   Sare
   80 g miere
   Ceapa rosie
   frunze de telina
   60 g orez

mod de preparare

Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul de pe foc, se lasa putin la sa se raceasca, dupa care, amestecand usor, se adauga 1,4 l suc de rosii, jumatate lingurita sare si mierea. Peste cateva minute de fierbere se mai adauga o ceapa mica, rosie, taiata marunt si cateva frunze de telina. Se fierbe 5 minute. supa va fi mai consistenta daca adaugam si 60 g de orez bine spalat. In acest caz se fierbe pana cand orezul se inmoaie, timp in care amestecam periodic pentru ca rantasul sa nu se prinda. Daca sucul de rosii e prea dens, se poate atenua cu putina apa.
Alte mancaruri recomandate





Ardei umpluti


Ciuperci umplute


Ciulama de ciuperci
Incearca si Supa de usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.