Supe de legume

VIDEOReteta Supa de rosii

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 11-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Trebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa supa portocalie.

ingrediente

4 portii

   1,5 kg de rosii cat mai coapte
   1 ceapa medie
   1 legatura de usturoi verde
   2 morcovi
   3 tije de telina apio
   busuioc proaspat dupa gust
   30 g de unt
   1 lingura de ulei de masline
   200 ml de smantana de gatit
   1/2 lingurita de zahar
   sare si piper dupa gust
Pentru crutoane:
   paine alba
   putin ulei de masline
   cca o lingura rasa de oregano uscat
Pentru servire:
   100 g parmezan

mod de preparare

Toaca ceapa, morcovii, tijele de apio si usturoiul verde marunt. Pune o oala pe foc si adauga untul si o lingura de ulei de masline. Uleiul nu lasa untul sa se arda, doar nu vrei fum in bucatarie.

 

Caleste legumele bine si cand au devenit translucide adauga stoc sau apa fierbinte daca nu ai. Stocul este supa concentrata de legume, pui, vita sau peste pe care o congelezi si o poti folosi oricand pentru a da un gust mai bun mancarii. Poti astfel sa incoluiesti cuburile de supa din comert. E o alegere mult mai sanatoasa.

 

Cand sunt fierte legumele, verifici asta intepandu-le, adauga rosiile taiate cuburi in prealabil. Rosia incetineste fierberea, de-aceea e bine s-o adaugi la final. Nu uita, insist chiar, rosiile sa fie bine coapte, daca nu gasesti, mai bine folosesti rosii italienesti la conserva. Sunt culese chiar la maturitate, la sfarsitul sezonului, prin septembrie.

 

Toaca busuiocul si pune-l deasupra impreuna cu zaharul, sarea si piperul. Zaharul o sa mai taie din aciditatea rosiei. Lasa totul sa fiarba pana ce se inmoaie rosiile. Pune smantana intr-un bol si adauga din cand in cand cate un polonic din supa de rosii si amesteca; astfel o sa aduci incet smantana la temperatura supei din oala, daca o pui direct, ea se va taia.


Dupa ce-ai incorporat cca 7-8 polonice, ia supa de pe foc, adauga smantana si blendeaza totul. Taie apoi painea alba cubulete si pune-o intr-un castron incapator. Stropeste-o cu ulei de masline si presara oregano si putina sare. Amesteca bine si-apoi pune totul intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pana se rumenesc. Da parmezan pe razatoarea subtire si presara pe deasupra supei. Adauga crutoane si e gata! 

Incearca si Supa crema de chimen
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
supa de rosii
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.